Geldinning uitbesteden aan een incassobureau

Overweeg een incassobureau

Als ondernemer is er niks zo vervelend als wanbetalers. Je hebt een afspraak gemaakt met een klant om een bepaalde dienst te leveren. Nadat jij deze dienst hebt geleverd blijft de betaling echter uit. Tientallen telefoontjes en e-mailtjes hebben niks uitgemaakt en je hebt nog steeds je zuurverdiende geld niet. Wat nu? In veel gevallen loont het dan om een deurwaarder in te schakelen die namens jouw de vordering bij de klant gaat innen. Jij kan je daardoor focussen op waar je goed in bent. Namelijk het leveren van bepaalde diensten of het verkopen van bepaalde goederen. Jij hebt namelijk wel wat beters te doen dan je druk maken over mensen die het niet zo nauw nemen met betalen. 


Incassobureau

Een incassobureau kan je helpen om de vordering te innen. Zij zullen namens jouw langsgaan bij de debiteur om hem over te halen alsnog de vordering te voldoen. Een incassobureau kan bijvoorbeeld langsgaan bij een debiteur zijn huis of op zijn werk. Er wordt dus druk achter de debiteur gezet. Terwijl jij gewoon lekker verder gaat met je werk moet de debiteur telkens over zijn schouder kijken of er niet weer een deurwaarder achter hem aan zit. In verreweg de meeste gevallen gaat de debiteur na tussenkomst van een deurwaarder alsnog overstag en betaalt hij de rekening of vraagt hij een betalingsregeling aan.


Kosten

De meeste incassobureaus werken tegenwoordig op een No Cure No Pay basis. Dit betekent dat zij alleen maar betaald worden als ze ook daadwerkelijk geld kunnen innen. Zijn zij niet in staat om de debiteur tot betalen te dwingen dan ontvangen zij zelf ook niks voor de moeite die ze erin stoppen. Sommige nette incassobureaus zijn ook gespecialiseerd in het behouden van een goede relatie tussen jou en je klant. Zij zullen zich zo begripvol mogelijk opstellen naar de debiteur maar er wel op hameren dat de vordering betaalt moet gaan worden. Nadat de betaling is gedaan trekt de deurwaarder zijn kosten daarvan af. Dit kan bijvoorbeeld 15 procent zijn. De rest van het geld wordt daarna overgemaakt naar uw rekening. Als je besluit om meerdere vorderingen door dezelfde deurwaarder te laten innen kan je vaak korting krijgen.


Vervolgtraject

Als de debiteur niet op de betalingsverzoeken van de deurwaarder ingaat, kun je altijd nog besluiten om een vervolgtraject te starten. Hierbij start je een gerechtelijke procedure om de debiteur te dwingen om je te betalen. In veel gevallen zal dit niet nodig zijn. De meeste wanbetalers besluiten om razendsnel te betalen nadat ze een bezoekje van een deurwaarder hebben gekregen.

Benieuwd naar een incassobureau aan welke je je debiteurenbeheer met een gerust hart kunt toevertrouwen? Neem dan eens contact op met RechtNet Advocaten BV voor o.a. bedrijven in Eindhoven en omgeving.Tags:
456 Woorden

Over ons

Blog over geldzaken en financiele diensten Mijn naam is Hans en ik kom uit Castricum. Ik heb jaren gewerkt als hypotheek adviseur en tegenwoordig werk ik op een bank. Ik heb in de loop der jaren behoorlijk veel ervaring opgedaan in bankzaken en allerlei geldzaken. Beleggen, een hypotheek, de administratie van je eigen bedrijf of een exploitatiebegroting. Zo maar enkele zaken die onder mijn expertise vallen en te maken hebben met geldzaken en financiele diensten waar veel over te vertellen valt. En dat doe ik graag op mijn eigen blog als financieel adviseur. Ik merk ook dat het echt nodig is om hier over te schrijven, want het kunnen complexe onderwerpen zijn waar ik graag duidelijkheid in schep.

Zoeken

Categorie├źn

Archief

Recente artikelen

Geldinning uitbesteden aan een incassobureau
12 januari 2018
Overweeg een incassobureau Als ondernemer is er niks zo vervelend als wanbetalers. Je hebt een afspraak gemaakt met een klant om een bepaalde dienst t